Nieuws

Nieuwe Toon Hermans Scheurkalender 2021

Leverbaar vanaf augustus 2020 de nieuwe Toon Hermans, reserveren: Scheurkalender 2021.

Ook deze zesde editie van de Toon Hermans scheurkalender is een bloemlezing uit alle boeken die Toon heeft gemaakt. Maar er zit dit keer ook veel materiaal tussen dat pas de voorbije jaren uit zijn enorme archief is gelicht, en nooit eerder werd uitgegeven. Voor elke dag een grappige tekening, een inspirerend vers of een woord van troost.

Nieuw Toon Hermans Helemaal Toon Paperback

Uit voorraad leverbaar Toon Hermans Helemaal Toon Paperback.

Helemaal Toon is de ultieme bloemlezing uit het werk van Toon Hermans (1916-2000). Alle teksten, van gedichten en liedjes tot dagboeken en conferences, werden zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, populariteit en historische relevantie. Het resultaat is een kleurrijk levensverhaal in Toons eigen woorden en verzen.

Nieuwe Toon Hermans Agenda 2020

Uit voorraad leverbaar de nieuwe Toon Hermans weekagenda 2020. Ook dit jaar weer een prachtig geschenk voor anderen of jezelf met de mooiste schilderijen, tekeningen en versjes van Nederlands bekendste cabaretier Toon Hermans.

Nieuwe Toon Hermans Kalender 2020

Uit voorraad leverbaar de nieuwe Toon Hermans maandkalender 2020. Ook dit jaar weer een prachtig geschenk voor anderen of jezelf met de mooiste schilderijen, tekeningen en versjes van Nederlands bekendste cabaretier Toon Hermans.

Instagram

De Toon Winkel heeft nu ook een Instagram account, volg ons voor de leukste plaatjes, versjes, tekeningen en foto’s van Toon Hermans.

Uit voorraad leverbaar vanaf 10 januari 2018

Toon Hermans – Groot Versjesboek

Integrale heruitgave van het meest verkochte boek van Toon Hermans.

Vooral de verzen van Toon blijven mateloos populair. Het zal nog eeuwen duren voor die allemaal uit het gezichtsveld en de culturele canon van de Lage Landen verdwenen zullen zijn. In 1983 verzamelde Toon zelf al meer dan 450 versjes, onderverdeeld in rubrieken met titels als ‘Mensen’, ‘Dieren’, ‘Natuur’ en ‘Tijdsbeeld’. Een ruim publiek houdt ook vandaag van zijn milde levenswijsheden, en sommige versjes zijn in hun soort klassiekers geworden:
‘We moeten veel meer aaien
we moeten veel meer kussen
we moeten veel meer zwaaien
naar buitenlandse bussen.’

Uit voorraad leverbaar vanaf 10 oktober 2017

Toon Hermans – Clownerietjes

Het liefst noemde Toon zichzelf een clown. Zijn cartoons en tekeningen met een fijne woordspeling erbij noemde hij dan ook niet toevallig ‘clownerietjes’. Eenvoudige grapjes, schijnbaar achteloos bedacht, zonder veel uitleg eromheen. Het werd ook de titel van een bundel cartoons uit 1975, opgedragen aan zijn vrouw… Rietje. Speciaal voor de herdenking van de 100ste verjaardag van Toon selecteren we uit zijn hele oeuvre de beste cartoons die de tand des tijds hebben doorstaan.

Toon Winkel haalt € 2.606,98 op voor het Toon Hermans Huis

Donderdagochtend reikte Robert Notermans, eigenaar van de Toon Winkel in het voormalige pand van V&D aan de Markt in Sittard, een cheque van € 2.606,98 uit aan Lia de Loey, directeur van het Toon Hermans Huis Sittard. Meer info…

Blijf altijd op de hoogte van het laatste Toon Hermans nieuws!

meld u nu aan voor onze nieuwsbrief via deze link en mis niets.

© Gaby Hermans

Toon komt thuis in Sittard

toonthuis

Het 100ste geboortejaar van Toon Hermans werdt groots gevierd met de Toon Thuis belevingsexpo in het voormalige V&D pand op de Markt in Sittard.

Een nieuw YouTube kanaal

Abonneer u op het nieuwe YouTube-kanaal van ‘100 jaar Toon Hermans’.