Nieuws


Groot versjesboek voor € 10,-

Actie loopt vanaf 1 oktober 2021 tot en met 31 december 2021.

  • Een nieuwe druk van dit mooie boek wordt gevierd met een speciale prijs.
  • Met een voorwoord van Lars van der Werf.
  • Voor meer informatie klik hier.

 

De succesvolle cadeauboekjes in een nieuwe jas

Leverbaar vanaf 12 oktober 2021 (was eerst 23 september).

  • Van de vijf themabundeltjes van Toon Hermans werden 50.000 exemplaren verkocht
  • Eeuwige verzen over geluk, liefde, troost, wijsheid en humor die het hart van ieder mens raken
  • Nu in een jonge, frisse vormgeving bedacht door de kleindochters van Toon

Toon was de koning van de simple grap, de man die regelde dat mijn ouders na een bezoek aan hem weer een jaar verliefd waren. Hij gaf mensen de lol in hun leven terug.Youp van ‘t Hek

Wat maakte Toon Hermans uniek? Waarom verkozen de lezers van De Telegraaf hem in 1999, een jaar voor zijn dood, tot ‘artiest van de eeuw’? Omdat hij hele generaties onbedaarlijk heeft doen lachen en diep ontroerd. Omdat hij het dagelijkse bestaan zo spits en vrolijk wist te relativeren, met pretentieloze grapjes, versjes en liedjes. Omdat hij zo dicht bij ons leek te staan, als een vriend van het huis.

Maar hoe populair Toon ook was als theaterman, het zouden wel eens zijn geschriften kunnen zijn die de komende generaties zullen onthouden en bewonderen. Vooral de verzen van Toon blijven mateloos populair. Het zal nog eeuwen duren voor die allemaal uit het gezichtsveld en de culturele canon van de Lage Landen verdwenen zullen zijn.


 

Nieuwe Toon Hermans Maandkalender 2022

Leverbaar vanaf mei 2021 de nieuwe Toon Hermans maandkalender 2022.

Ook dit jaar weer een prachtig geschenk voor anderen of jezelf met de mooiste schilderijen, tekeningen en versjes van Nederlands bekendste cabaretier Toon Hermans.


 

Nieuwe Toon Hermans Scheurkalender 2022

Leverbaar vanaf augustus 2021 de nieuwe Toon Hermans Scheurkalender 2022.

Ook deze zevende editie van de Toon Hermans scheurkalender is een bloemlezing uit alle boeken die Toon heeft gemaakt. Maar er zit dit keer ook veel materiaal tussen dat pas de voorbije jaren uit zijn enorme archief is gelicht, en nooit eerder werd uitgegeven. Voor elke dag een grappige tekening, een inspirerend vers of een woord van troost.


 

Nieuwe Toon Hermans Agenda 2022

Leverbaar vanaf mei 2021 de nieuwe Toon Hermans weekagenda 2022.

Ook dit jaar weer een prachtig geschenk voor anderen of jezelf met de mooiste schilderijen, tekeningen en versjes van Nederlands bekendste cabaretier Toon Hermans.


 

Toon Hermans Nieuw Gebedenboek Paperback voor €12,50

Uit voorraad leverbaar Toon Hermans Nieuw Gebedenboek.

Zijn mooiste spirituele teksten.
Met de mooiste gebeden, maar ook met meditatieve en spirituele teksten en zelfs wat milde humor.
 
 

 

Toon Hermans Helemaal Toon Paperback € 15,-

Uit voorraad leverbaar Toon Hermans Helemaal Toon Paperback.

Helemaal Toon is de ultieme bloemlezing uit het werk van Toon Hermans (1916-2000). Alle teksten, van gedichten en liedjes tot dagboeken en conferences, werden zorgvuldig geselecteerd op basis van kwaliteit, populariteit en historische relevantie. Het resultaat is een kleurrijk levensverhaal in Toons eigen woorden en verzen.


 

Instagram

De Toon Winkel heeft nu ook een Instagram account, volg ons voor de leukste plaatjes, versjes, tekeningen en foto’s van Toon Hermans.


 

Uit voorraad leverbaar vanaf 10 oktober 2017

Toon Hermans – Clownerietjes

Het liefst noemde Toon zichzelf een clown. Zijn cartoons en tekeningen met een fijne woordspeling erbij noemde hij dan ook niet toevallig ‘clownerietjes’. Eenvoudige grapjes, schijnbaar achteloos bedacht, zonder veel uitleg eromheen. Het werd ook de titel van een bundel cartoons uit 1975, opgedragen aan zijn vrouw… Rietje. Speciaal voor de herdenking van de 100ste verjaardag van Toon selecteren we uit zijn hele oeuvre de beste cartoons die de tand des tijds hebben doorstaan.


 

Toon Winkel haalt € 2.606,98 op voor het Toon Hermans Huis

Donderdagochtend reikte Robert Notermans, eigenaar van de Toon Winkel in het voormalige pand van V&D aan de Markt in Sittard, een cheque van € 2.606,98 uit aan Lia de Loey, directeur van het Toon Hermans Huis Sittard. Meer info…


 

Blijf altijd op de hoogte van het laatste Toon Hermans nieuws!

meld u nu aan voor onze nieuwsbrief via deze link en mis niets.

© Gaby Hermans


 

Toon komt thuis in Sittard

toonthuis

Het 100ste geboortejaar van Toon Hermans werdt groots gevierd met de Toon Thuis belevingsexpo in het voormalige V&D pand op de Markt in Sittard.


 

Een nieuw YouTube kanaal

Abonneer u op het nieuwe YouTube-kanaal van ‘100 jaar Toon Hermans’.